Hotel am Ceresplatz

Corona maatregelen

Update: 18 juni

Vanaf vandaag hoeft er buiten geen mondkapje meer gedragen te worden (natuurlijk blijft nog wel de 1,5 meter afstand). Binnen moeten ze helaas nog wel gedragen worden.
De groepssamenstelling is vandaag ook gewijzigd.
Een groep aan een tafel mag uit maximaal 5 personen uit 5 verschillende gezinnen bestaan. (was 5 personen uit 2 gezinnen). Totaal ingeënte personen en genezen personen worden daar niet bijgeteld… Die mogen nog extra toegevoegd worden.

Update: 9 juni,

De kleurcode voor Duitsland is geel. Bij terugreis naar Nederland of België hoeft er geen test meer gedaan te worden en quarantaine is niet meer nodig.

Update 28 mei,

OOK DE NEDERLANDERS MOGEN WEER KOMEN.

Lieve vrienden van Hotel am Ceresplatz.

Vanmiddag is bekend geworden dat Nederland van hoog-risico gebied naar risicogebied gegaan is. Wat betekend dat voor iedereen:
De voornaamste voorwaarden kunnen jullie nalezen op: www.duitlandinstituut.nl . lees dit heel goed door, zeker ivm de meldplicht.

Verder moeten jullie er natuurlijk wel rekening mee houden dat als jullie in ons hotel willen verblijven een negatieve coronatest altijd vereist is. Deze testen kunnen jullie (meestal gratis) laten doen in heel veel testcentra in Duitsland. In Manderscheid is er ook één, maar ik raad iedereen aan om het juist over de grens te doen.
Deze test moet ieder 2 dagen vernieuwd worden.
Volledig ingeënte personen (2e injectie minimaal 2 weken geleden) kunnen dit bewijs ook meebrengen, maar dit is alleen maar geldig als het bewijs in het Duits of in het Engels is. In het Nederlands wordt niet geaccepteerd.
Verder niet vergeten dat ook de “normale” coronabeperkingen nog van kracht zijn: Mondkapjesplicht, 1,5 meter en aanmelden via de app of schriftelijk.

Je moet er dus even wat voor doen, maar dan kun je ook weer genieten van ons prachtige landschap, de geweldig routes en niet te vergeten de verwennerij in ons hotel.

Tot binnenkort?
Nelly , Ad en alle medewerkers

Update 26 mei:

BELGEN ZIJN WEER WELKOM IN MANDERSCHEID

Na veel navragen is gebleken dat België een eenvoudig risicogebied is en dat Belgen dus niet in quarantaine hoeven.
Je moet wel een negatieve test hebben. 
Deze test moet iedere 2 dagen vernieuwd moeten worden. Dit kan bij het testcentrum hier in Manderscheid  (gratis) 
Wij hebben ook tests op voorraad, maar daarvoor moeten wij wel € 4,00 in rekening brengen en deze zijn alleen maar bij in ons hotel geldig.

Volledig ingeënte personen (2e injectie minimaal 2 weken geleden) kunnen dit bewijs ook meebrengen, maar dit is alleen maar geldig als het bewijs in het Duits of in het Engels is. In het Nederlands wordt niet geaccepteerd.

Verder is er natuurlijk
-De 1,5 afstand regel..
-De mondkapjes: alleen medicinale mondkapjes zijn hier toegestaan, dus geen stoffen of gewone. Ze moeten bij ons op het terras en binnen overal gedragen worden, alleen niet aan tafel en 
-Steeds weer inchecken via een app of gewoon schriftelijk.
– Aanmelden via:  Einreiseanmeldung.de

 

Ons restaurant en terras zijn vanaf 1 juni gewoon geopend.

Jammer genoeg mogen  Nederlanders nog niet komen (tenzij ze 5 dagen in quarantaine gaan) omdat Nederland in de ogen van Duitsland nog een hoog risicogebied is. We hopen dat daar zeer binnenkort verandering in komt omdat de cijfers zo hard naar beneden gaan.

 

Goede morgen,

Het is bijna zover. Op 1 juni openen wij weer de deuren van het Schnitzelhaus en hotel am Ceresplatz (helaas voorlopig alleen voor Duitse gasten), natuurlijk wel met in achtneming van de coronamaatregelen.

Als alles goed gaat kan ook ons binnen restaurant weer open, maar de weersvoorspelling zijn prima, dus echt terrasweer.

Wij hebben er weer enorm veel zin in en we hopen jullie dan ook weer in grote getalen te mogen begroeten en verwennen met onze Bourgondische gastvrijheid.

Willen jullie zien wat wij op onze kaart hebben dit jaar:

https://ceresplatz.com/schnitzelhaus/

Tot binnenkort?

Nelly, Ad en alle medewerkers van Hotel en Schnitzelhaus am Ceresplatz

Let op: Helaas moeten wij wel weer compleet sluiten als de index boven de 100 stijgt.