Hotel am Ceresplatz

Corona maatregelen

Update: 07.08.2021

Jeah… we kunnen weer….en… door meerdere annuleringen hebben wij de komende weken nog behoorlijk wat plaats (vooral in de weekenden) , dus heb je nog tijd en zin om te komen stuur een mailtje naar: info@hotelamceresplatz.com

Vanaf zondag ziet Duitsland Nederland niet meer als hoogrisicogebied en iedereen kan weer zonder in quarantaine te moeten onze kant op komen.
Natuurlijk blijven er wel nog wat regels van kracht.
* Je hoeft je niet meer te registreren op www.einreiseanmeldung.de. 
* Als je de grens overgaat, moet je in het bezit zijn van een bewijs van (volledige) vaccinatie waarbij de laatste prik minimaal 2 weken geleden moet zijn. 
– of een genezen verklaring van maximaal 6 maanden en minimaal 4 weken oud voor aanreis.
– of een negatieve test.
* De  test mag niet ouder dan 24 uur zijn bij aankomst in het hotel. Het is daarom het makkelijkste om de test in één van de gratis testcentra juist over de grens te laten uitvoeren. Het is niet helemaal volgens de regels, maar je hebt de uitslag binnen 15 minuten op je mail.
* Wordt je onderweg gecontroleerd, dan moet je één van de drie hierboven beschreven (vaccinatie, genezen of negatieve test) kunnen laten zien.
* De medische mondkapjes blijven gewoon verplicht bij verplaatsingen binnenshuis. 

Meer weten over de nieuwe regels: https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/niederlande-node/niederlandesicherheit/211084

Update 23.07.2021

Het is weer zover. Dank zij de hoge coronagetallen in Nederland wordt Nederland door Duitsland als hoog risico gebied aangeduid.
Wat betekend dat:
Mensen die volledig gevaccineerd of  aantoonbaar genezen zijn, mogen gewoon blijven komen (wel eerst even aanmelden op: https://einreiseanmeldung.de), maar de mensen die tot nu toe met een negatieve test naar binnen mochten, moeten nu eerst 10 dagen in quarantaine. Dit nog naar 5 dagen verkort worden door een negatieve test.
Weer (bijna) terug bij af dus.
We blijven natuurlijk hopen dat deze maatregelen zo snel mogelijk weer weg kunnen.
Voor meer informatie: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen

Update 13.07.2021

Je mag ondanks dat het aantal coronabesmettingen bijna 40 x hoger ligt als in Duitsland gewoon lekker een paar daagjes weg. Meld je wel even aan op: https://www.einreiseanmeldung.de/


Vandaag in de Telegraaf:
Omdat het aantal coronabesmettingen in Nederland circa veertig keer hoger ligt dan in Duitsland, is ons land weer een ’risicogebied’. Het Robert Koch Instituut, de Duitse tegenhanger van ons RIVM, veranderde het reisadvies omdat het aantal besmettingen zich ver boven de 50 per 100.000 burgers bevindt.

Nederlanders die Duitsland met het vliegtuig bezoeken, moeten vanwege die risicostatus een negatieve test of een bewijs van inenting of genezing laten zien. Dat moet maximaal twee dagen na aankomst in Duitsland gebeuren op de website einreiseanmeldung.de. De digitale aanmelding wordt door politie en luchtvaartmaatschappij gecontroleerd.

Nederlanders die Duitsland met het vliegtuig bezoeken, moeten vanwege die risicostatus een negatieve test of een bewijs van inenting of genezing laten zien. Dat moet maximaal twee dagen na aankomst in Duitsland gebeuren op de website einreiseanmeldung.de. De digitale aanmelding wordt door politie en luchtvaartmaatschappij gecontroleerd.

In principe is er voor Nederlanders tien dagen quarantaine nodig, meldt het Auswärtiges Amt in Berlijn. Maar die kan worden doorbroken met een negatieve test, of een bewijs van genezing of inenting via het portaal einreiseanmeldung.de. Duitse toeristen daarentegen hoeven in Nederland geen negatieve PCR- of sneltest te laten zien of in quarantaine te gaan, zo stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn.
In elk geval heeft de Duitse regering geen Bundesnotbremse meer, een soort ’rem’ die er automatisch bij een aantal besmettingen voor zorgt dat strenge maatregelen worden ingevoerd. Sowieso roepen steeds meer Duitse politici dat vanwege de hoge graad aan inentingen niet langer het aantal besmettingen centraal moet staan, maar de capaciteit op de intensive cares van de ziekenhuizen.

Update 30 juni

Gelukkig… Vanaf 2 juli worden hier in Duitsland de Covid-maatregelen ook weer versoepelt.
Vanaf dan zijn groepen tot 25 personen toegestaan. Dit zijn dan enkel de personen die nog niet gevaccineerd of genezen zijn. Die mogen er nog bij opgeteld worden.
In een restaurant is vanaf dan ook geen test of aanmelding meer nodig.
In een hotel is nog wel 1 test (bij inchecken) nodig, maar daarna niet meer. Dat was tot nu toe alle 48 uur. Deze test is natuurlijk alleen nodig als je nog niet ingeënt of genezen bent.

De tests kunnen dus gewoon bij ons in het hotel gedaan worden met een zelftest, daarvoor hoef je niet meer naar een testcentrum.

https://news-trier.de/weitere-grosszuegige-lockerungen-ab-2-juli-2021-fuer-Rheinland-pfalz/

Hoe het met de mondkapjes zit is nog niet helemaal duidelijk, maar ik denk dat die “voorlopig” binnen nog wel blijven.

 

Update 26 juni

Goed nieuws iedereen. Vanaf vandaag vervalt de aanmeldplicht voor Nederlanders.
Jullie mogen zonder aanmelding vooraf weer de grens over.
Let op: de regels ivm testen (vervalt als je gevaccineerd of genezen bent), mondkapjes en afstand houden blijven hetzelfde.
Jullie mogen bijv. met een groep van 5 personen aan 1 tafel zitten, mensen die gevaccineerd of genezen zijn, tellen dan niet mee.
Meevallertje: testen kan in Duitsland op ongelooflijk veel plekken en is gratis.
Dus gewoon even een afspraak maken in één van de testcentra juist over de grens en je bent vrij om te reizen.
Voor meer informatie:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/duitsland/reizen/reisadvies/continenten/europa/country
en
https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html;jsessionid=BA984AE574DB6D1F3E6A8150E4D6A5D7.internet061?nn=13490888
 

Update: 18 juni

Vanaf vandaag hoeft er buiten geen mondkapje meer gedragen te worden (natuurlijk blijft nog wel de 1,5 meter afstand). Binnen moeten ze helaas nog wel gedragen worden.
De groepssamenstelling is vandaag ook gewijzigd.
Een groep aan een tafel mag uit maximaal 5 personen uit 5 verschillende gezinnen bestaan. (was 5 personen uit 2 gezinnen). Totaal ingeënte personen en genezen personen worden daar niet bijgeteld… Die mogen nog extra toegevoegd worden.

Update: 9 juni,

De kleurcode voor Duitsland is geel. Bij terugreis naar Nederland of België hoeft er geen test meer gedaan te worden en quarantaine is niet meer nodig.

Update 28 mei,

OOK DE NEDERLANDERS MOGEN WEER KOMEN.

Lieve vrienden van Hotel am Ceresplatz.

Vanmiddag is bekend geworden dat Nederland van hoog-risico gebied naar risicogebied gegaan is. Wat betekend dat voor iedereen:
De voornaamste voorwaarden kunnen jullie nalezen op: www.duitlandinstituut.nl . lees dit heel goed door, zeker ivm de meldplicht.

Verder moeten jullie er natuurlijk wel rekening mee houden dat als jullie in ons hotel willen verblijven een negatieve coronatest altijd vereist is. Deze testen kunnen jullie (meestal gratis) laten doen in heel veel testcentra in Duitsland. In Manderscheid is er ook één, maar ik raad iedereen aan om het juist over de grens te doen.
Deze test moet ieder 2 dagen vernieuwd worden.
Volledig ingeënte personen (2e injectie minimaal 2 weken geleden) kunnen dit bewijs ook meebrengen, maar dit is alleen maar geldig als het bewijs in het Duits of in het Engels is. In het Nederlands wordt niet geaccepteerd.
Verder niet vergeten dat ook de “normale” coronabeperkingen nog van kracht zijn: Mondkapjesplicht, 1,5 meter en aanmelden via de app of schriftelijk.

Je moet er dus even wat voor doen, maar dan kun je ook weer genieten van ons prachtige landschap, de geweldig routes en niet te vergeten de verwennerij in ons hotel.

Tot binnenkort?
Nelly , Ad en alle medewerkers

Update 26 mei:

BELGEN ZIJN WEER WELKOM IN MANDERSCHEID

Na veel navragen is gebleken dat België een eenvoudig risicogebied is en dat Belgen dus niet in quarantaine hoeven.
Je moet wel een negatieve test hebben. 
Deze test moet iedere 2 dagen vernieuwd moeten worden. Dit kan bij het testcentrum hier in Manderscheid  (gratis) 
Wij hebben ook tests op voorraad, maar daarvoor moeten wij wel € 4,00 in rekening brengen en deze zijn alleen maar bij in ons hotel geldig.

Volledig ingeënte personen (2e injectie minimaal 2 weken geleden) kunnen dit bewijs ook meebrengen, maar dit is alleen maar geldig als het bewijs in het Duits of in het Engels is. In het Nederlands wordt niet geaccepteerd.

Verder is er natuurlijk
-De 1,5 afstand regel..
-De mondkapjes: alleen medicinale mondkapjes zijn hier toegestaan, dus geen stoffen of gewone. Ze moeten bij ons op het terras en binnen overal gedragen worden, alleen niet aan tafel en 
-Steeds weer inchecken via een app of gewoon schriftelijk.
– Aanmelden via:  Einreiseanmeldung.de

 

Ons restaurant en terras zijn vanaf 1 juni gewoon geopend.

Jammer genoeg mogen  Nederlanders nog niet komen (tenzij ze 5 dagen in quarantaine gaan) omdat Nederland in de ogen van Duitsland nog een hoog risicogebied is. We hopen dat daar zeer binnenkort verandering in komt omdat de cijfers zo hard naar beneden gaan.

 

Goede morgen,

Het is bijna zover. Op 1 juni openen wij weer de deuren van het Schnitzelhaus en hotel am Ceresplatz (helaas voorlopig alleen voor Duitse gasten), natuurlijk wel met in achtneming van de coronamaatregelen.

Als alles goed gaat kan ook ons binnen restaurant weer open, maar de weersvoorspelling zijn prima, dus echt terrasweer.

Wij hebben er weer enorm veel zin in en we hopen jullie dan ook weer in grote getalen te mogen begroeten en verwennen met onze Bourgondische gastvrijheid.

Willen jullie zien wat wij op onze kaart hebben dit jaar:

https://ceresplatz.com/schnitzelhaus/

Tot binnenkort?

Nelly, Ad en alle medewerkers van Hotel en Schnitzelhaus am Ceresplatz

Let op: Helaas moeten wij wel weer compleet sluiten als de index boven de 100 stijgt.